top of page
Winter Scenery.jpg

Planificați-vă călătoria

Tot ce trebuie să știți înainte de a ajunge. 

Parcare

Pentru cei care conduc independent, există o parcare la telecabină, dar disponibilitatea nu poate fi garantată. Vă rugăm să asigurați-vă că mașina dumneavoastră este echipată pentru toate condițiile meteorologice de iarnă, cu anvelope de iarnă, eventual lanțuri, dacă este necesar, și o pipă pentru a scoate mașina în cazul în care cade zăpadă abundentă.


Temperaturi la Hotelul de Gheață
Temperatura din interiorul Hotelului de Gheață nu este de fapt atât de rece pe cât ați putea crede, de obicei oscilează între -2 și +2 grade, deși temperatura de afară poate scădea cu mult sub zero. Cabana Lacul Balea este totuși foarte călduroasă, așa că puteți oricând să vă dezghețați între feluri de mâncare sau înainte de culcare.

 


Vreme rea
În Din păcate, în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, nu putem garanta că telecabina va funcționa. Activitățile de la Hotelul de Gheață pot fi, de asemenea, suspendate dacă vremea nu este adecvată.

 

Ce să împachetați 

Cabana Lacul Balea și Hotelul de Gheață nu sunt în general atât de reci pe cât vă puteți imagina, dar credem că este mai sigur să vă pregătiți pentru temperaturi foarte scăzute, deoarece nu este neobișnuit ca temperaturile din afara Hotelului de Gheață să atingă -20 de grade. Vă recomandăm să aduceți  pantofi buni impermeabili, o pălărie caldă și câteva mănuși pentru a vă menține de cald. Unii clienți preferă să poarte pantaloni impermeabili sau un costum de schi pentru a-i proteja de zăpadă și gheață; cu toate acestea, în afară de uzura tehnică, stratificarea hainelor este la fel de eficientă. Având în vedere altitudinea mare, este indicat să aduci și cremă de soare și ochelari de soare pentru a-ți proteja pielea și ochii de lumina puternică a soarelui. 

Am enumerat mai jos câteva elemente esențiale:

  • Jachetă impermeabilă

  • Pantaloni impermeabili

  • Pantofi impermeabili

  • Mănuși

  • Pălărie caldă

  • Pereche groasă de șosete


Bagaje
Pe lângă bagajele standard, vă recomandăm să aduceți o geantă mai mică și să transferați în ea obiectele esențiale pentru noaptea la Hotel of Ice, deoarece poate fi incomod să trageți valize voluminoase pe munte. Cu toate acestea, dacă decideți să vă aduceți toate bagajele, există o cameră securizată în Cabana Lacul Balea unde vă puteți depozita lucrurile.

 

Ajungand aici

Transferurile private pot fi organizate prin Cabana Lacul Balea. În cazul în care sunt destui oameni care au nevoie de un transfer din Sibiu, Brașov sau Brukenthal, atunci vom organiza un transfer cu autobuzul și costurile vor fi împărțite. Doar anunțați-ne dacă sunteți interesat de un transfer de grup.


Driving 
Pentru cei care aleg să conducă independent, vă rugăm să vă asigurați că aveți echipamentul corect pentru posibila zăpadă abundentă, cum ar fi tipurile de iarnă și lanțuri, deoarece vremea la munte se poate schimba rapid și
drumurile cu vânt pot fi înghețate. Recomandăm doar celor care sunt șoferi încrezători cu experiență în condiții de iarnă să conducă la Hotelul de Gheață. De asemenea, vă rugăm să rețineți că Drumul Transfăgărășan este închis în timpul iernii, de obicei de la sfârșitul lunii octombrie până la mijlocul lunii iunie, așa că nu puteți conduce la Cabana Lacul Bâlea și la Hotelul său de Gheață. Cu toate acestea, puteți accesa Lacul prin telecabina care este situată dinspre nord, dacă veniți din Brașov sau Sibiu. Nu se poate accesa Lacul Balea dinspre sud venind dinspre Bucuresti.


 

Telecabină 
Telecabina Lacul Balea este un punct culminant în sine, cu peisaje spectaculoase și oportunitatea unei vederi Birdseye a cotirurilor vântuoase ale Transfăgărășanului pe care o veți putea în continuare să vedeți, chiar dacă este posibil să fie în mare parte acoperită de zăpadă. Călătoria până în vârf durează aproximativ 15 minute și, deși drumul are 15 km lungime, telecabina are aproximativ 3 km ceea ce îți dă o idee despre câte viraje are drumul! Telecabulul funcționează zilnic între orele 09:00 și 17:00 și poate fi foarte aglomerat în weekend și sărbătorile legale. Oaspeții cazați la Hotelul de Gheață sau la Cabana Balea Lake au prioritate dacă își rezervă biletele în avans. Prețul telecabinei este de 9 euro de persoană pe sens.

Trenuri 
Există o rețea de trenuri bună în România și deși nu poți ajunge cu trenul la Hotelul Gheață te poți apropia. Ele sunt confortabile și un raport calitate-preț excelent, cu toate acestea, pot fi puțin nesigure și adesea întâmpină întârzieri, mai ales iarna. Acestea fiind spuse, peisajul este foarte frumos, așa că dacă ai timp și nu ai un program strâns, este o modalitate foarte relaxată de a călători. Cea mai apropiată gară este Avrig, care găzduiește elegantul Brukenthal Palace Hotel, care este la câțiva pași de gară și un loc minunat pentru a petrece o noapte sau două pentru a vă întrerupe călătoria. De asemenea, oferă transferuri directe la telecabina din Lacul Balea. Puteți obține trenuri directe către Avrig din București, Brașov și Cluj. Vă recomandăm să vă rezervați biletele în avans, ceea ce se poate face pe site-ul Trenului CFR (www.cfrcalatori.ro/en/).

bottom of page