top of page
Winter Scenery.jpg

Planificați-vă călătoria

Tot ce trebuie să știți înainte de a ajunge. 

Parcare

Pentru cei care conduc independent, există o parcare la telecabină, dar disponibilitatea nu poate fi garantată. Vă rugăm să vă asigurați că mașina dumneavoastră este echipată pentru toate condițiile meteorologice de iarnă, cu anvelope de iarnă, eventual lanțuri, dacă este necesar, și o pipă pentru a scoate mașina în cazul în care cade zăpadă abundentă.


Temperaturi la Hotelul de Gheață
Temperatura din interiorul Hotelului de Gheață nu este de fapt atât de rece pe cât ați putea crede, de obicei oscilează între -2°C și +2°C, deși temperatura de afară poate scădea cu mult sub zero. Cabana Lacul Bâlea este totuși foarte călduroasă, așa că puteți oricând să vă dezghețați între feluri de mâncare sau înainte de culcare.


Vreme rea
Din păcate, în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, nu putem garanta că telecabina va funcționa. Activitățile de la Hotelul de Gheață pot fi, de asemenea, suspendate dacă vremea nu este adecvată.

Ce să împachetați 

Cabana Lacul Bâlea și Hotelul de Gheață nu sunt în general atât de reci pe cât vă puteți imagina, dar credem că este mai sigur să vă pregătiți pentru temperaturi foarte scăzute, deoarece nu este neobișnuit ca temperaturile din afara Hotelului de Gheață să atingă -20°C. Vă recomandăm să aduceți  pantofi buni impermeabili, o căciulă călduroasă și câteva mănuși pentru a vă ține de cald. Unii clienți preferă să poarte pantaloni impermeabili sau un costum de schi pentru a-i proteja de zăpadă și gheață; cu toate acestea, în afară de uzura tehnică, stratificarea hainelor este la fel de eficientă. Având în vedere altitudinea mare, este indicat să aduceți și cremă de soare și ochelari de soare pentru a vă proteja pielea și ochii de lumina puternică a soarelui. 

Am enumerat mai jos câteva obiecte esențiale:

  • Geacă impermeabilă

  • Pantaloni impermeabili

  • Pantofi impermeabili

  • Mănuși

  • Căciulă călduroasă

  • Pereche groasă de șosete


Bagaje
Pe lângă bagajele standard, vă recomandăm să aduceți o geantă mai mică și să transferați în ea obiectele esențiale pentru noaptea la Hotelul de Gheață, deoarece poate fi incomod să trageți valize voluminoase pe munte. Cu toate acestea, dacă decideți să vă aduceți toate bagajele, există o cameră securizată în Cabana Lacul Bâlea unde vă puteți depozita lucrurile.

Ajungând aici

Transferurile private pot fi organizate prin Cabana Lacul Bâlea. În cazul în care sunt destui oameni care au nevoie de un transfer din Sibiu, Brașov sau Brukenthal, atunci vom organiza un transfer cu autobuzul și costurile vor fi împărțite. Doar anunțați-ne dacă sunteți interesat de un transfer de grup.


Condus 
Pentru cei care aleg să conducă independent, vă rugăm să vă asigurați că aveți echipamentul potrivit pentru posibila zăpadă abundentă, cum ar fi anvelope de iarnă și lanțuri, deoarece vremea la munte se poate schimba rapid și drumurile pot fi înghețate. Recomandăm doar celor care sunt șoferi încrezători cu experiență în condiții de iarnă să conducă spre Hotelul de Gheață. De asemenea, vă rugăm să rețineți că Drumul Transfăgărășan este închis în timpul iernii, de obicei de la sfârșitul lunii octombrie până la mijlocul lunii iunie, așa că nu puteți conduce la Cabana Lacul Bâlea și la Hotelul său de Gheață. Cu toate acestea, puteți accesa Lacul prin telecabina care este situată dinspre nord, dacă veniți din Brașov sau Sibiu. Nu se poate accesa Lacul Bâlea dinspre sud venind dinspre Bucuresti.

 

Telecabină 

Telecabina Lacul Bâlea este un punct culminant în sine, cu peisaje spectaculoase și oportunitatea unei vederi de sus a cotirurilor vântuoase ale Transfăgărășanului, pe care îl veți putea vedea în continuare, chiar dacă este posibil să fie în mare parte acoperit de zăpadă. Călătoria până în vârf durează aproximativ 15 minute și, deși drumul are 15 km lungime, telecabina are aproximativ 3 km, ceea ce vă dă o idee despre câte viraje are drumul! Telecabina funcționează zilnic între orele 09:00 și 17:00 și poate fi foarte aglomerată în weekend și în sărbătorile legale. Oaspeții cazați la Hotelul de Gheață sau la Cabana Lacul Bâlea au prioritate dacă își rezervă biletele în avans. Prețul telecabinei este de €9 de persoană dus-întors.

Trenuri 

Există o rețea de trenuri bună în România și, deși nu puteți ajunge cu trenul la Hotelul Gheață, puteți ajunge destul de aproape. Trenurile sunt confortabile și au un raport calitate-preț excelent. Cu toate acestea, pot fi puțin nesigure și adesea întâmpină întârzieri, mai ales iarna. Acestea fiind spuse, peisajul este foarte frumos, așa că dacă aveți timp și nu aveți un program strict, este o modalitate foarte relaxantă de a călători. Cea mai apropiată gară este Avrig, care găzduiește elegantul Brukenthal Palace Hotel, care se află la câțiva pași de gară și e un loc minunat pentru a petrece o noapte sau două pentru a vă întrerupe călătoria. De asemenea, oferă transferuri directe la telecabina din Lacul Bâlea. Puteți obține trenuri directe către Avrig din București, Brașov și Cluj. Vă recomandăm să vă rezervați biletele în avans, ceea ce se poate face pe site-ul CFR (www.cfrcalatori.ro/en/).

bottom of page